Het licht schijnt in de duisternis en de duisternis heeft het niet in haar macht gekregen.
Johannes 1:5
underground-2081215_640
Ben jij bang voor het donker?
Geen logische vraag in een tijd dat alles uit de kast wordt gehaald om het donker te verjagen en de boel op te vrolijken. Ik weet niet hoe het in de steden is, maar op het platteland, waar het normaal gesproken ’s avonds nog donker is, lijkt een wedstrijd gaande wie het meeste in huis heeft. Tot in het absurde toe, al is dat natuurlijk ook wel weer een kwestie van smaak.

Nu wil ik helemaal niet zuur doen, maar de kerstreclames geven mij keuzestress en smaakschaamte. En dat los je niet op met het kopen van een straatkrant bij de dakloze die in de kou zijn ‘kerstpakket’ bij elkaar staat te venten. En als ik denk aan de mensen in Oekraïne, die in oorlog en zonder stroom en verwarming het hoofd boven water proberen te houden, dan schaam ik mij plaatsvervangend voor al onze overdaad. Ik weet wel, je lost hun problemen niet op door geen kerstfeest te vieren, maar enige ingetogenheid zou ons niet misstaan, denk ik dan.

Lees verder op onze website
gripx
'De voorzitter is ziek, wie wil de vergadering openen? Ik had me hier niet op voorbereid, maar geen paniek: op de website van Steunpunt Bijbelstudie vond ik de dagopening GRIP.' (B.J.)
GRIP is een methode ontwikkeld door en voor Gereformeerde Scholengemeenschappen om de dag te starten met de middelbare schooljeugd. Maar ook prima te gebruiken bij de start van de bijbelstudiekring, -vereniging of kerkenraadsvergadering.
Ga naar de website

Tip: Op de website zijn enkele meditatieseries toegevoegd, zoals '40 dagen hier en nu' en 'Onderweg naar de Nieuwe Zomer'.
KeesdeKort-JezusGeboren-BIjbelsMuseum
Tip voor de kerstvakantie: Expositie in Stadshuismuseum Zierikzee
Generaties kinderen groeiden op met de Bijbelillustraties van kunstenaar Kees de Kort (1934-2022), die bekend werd door zijn baanbrekende werk voor het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). De kracht en eenvoud van zijn tekeningen brengen de essentie van het Bijbelverhaal direct aan de kijker over. Volgens kenners geldt: 'De Kort schilderde geen plaatjes bij het verhaal, hij schildert het verhaal' en dat geldt ook voor iconen. In deze tentoonstelling – een productie van het Bijbels Museum en het Ikonenmuseum Kampen – hangen de moderne iconen van De Kort naast traditionele iconen. Beide kunstsoorten brengen belangrijke christelijke verhalen tot leven.
Bezoek de website voor meer informatie
Kerstgroet 2022x
Info over lied 916
Save the date: 20 april 2023, Ontmoetingsdag in Zwolle.
Thema: Moderne Devotie.
Sprekers: Jos Douma en Mink de Vries
facebook youtube website 
footer steunpunt bijbelstudie