Laat mijn onderricht niet los, houd het vast, vergeet het nooit, het is je leven.
Spreuken 4:13
church-4911852_1280
“Gelukkig, de feestdagen zijn voorbij.” Vermoeidheid? Teveel van het goede? Overbelasting?
Het begint half november al te kriebelen en de feestelijkheden stoppen pas na de laatste nieuwjaarsbijeenkomst. Tja, en zoveel weken van het ene evenement in het andere rollen kan als zo’n opgave ervaren worden dat je blij bent als het weer volbracht is. Zelfs de saaie sombere februarimaand zal je dan als een verademing toelachen!
Maar voor nu is het dus voorbij en kunnen we de balans opmaken.

Lees verder op onze website
WW1-2023
"Een themanummer over kerkverlating. Een onderwerp dat leeft en dat om bemoediging vraagt. Dat valt duidelijk te lezen. Recent zijn cijfers gepubliceerd waaruit naar voren komt dat Nederland verder ‘ontkerkelijkt’. Juist nu het Nederlands elftal geloviger is dan ooit."
Aan het woord is Dirk-Albert Prins, één van de voorzitters van Steunpunt Bijbelstudie. Hij schreef de inleiding voor WegWijs 1 en vervolgt: ''Voor leden van de kerk zijn sfeer en cultuur belangrijk. Hoe belangrijk is het geloof zelf dan eigenlijk? Wanneer jongeren belijdenis doen nuanceren ze steeds vaker dat ze ja zeggen tegen God, maar niet tegen de kerk. Hoewel dit vanuit de kerkhistorie misschien wat schuurt, is het wellicht een vorm van opwekking. Niet de kerk of cultuur staat centraal, maar juist het geloof zelf. Daarmee is het ook helpend om onderscheid te maken tussen kerkverlating en Godverlating."

Lees dit en meer in de WegWijs

Themadossier op Opkijken.nl
Refugees and migrants walking on fields. Group of refugees from Syria and Afghanistan on their way to EU. Balkan route. Thousands of refugees on border between Croatia and Serbia in autumn 2015.
Nieuwe bijbelstudie beschikbaar in de webapp: Bevrijding
'Is het voor jou ook nieuw dat bevrijding een sleutelwoord is in de Bijbel?
Zowel in het oude als in het nieuw testament draait het om bevrijding.
De bevrijding uit Egypte, de bevrijding van overheersing door andere volken – als het volk Israël zijn eigen weg ging. Maar zodra ze weer bij God terugkwamen, bevrijdde Hij.
Uiteindelijk moeten ze in ballingschap. Maar ook dan heeft God al beloofd: over zoveel jaar komen jullie weer terug in je eigen land, daar zal ik voor zorgen.
Uit de hele geschiedenis van het volk Israël blijkt wel dat de zonden het grootste struikelblok zijn in de relatie met God.
Weet je dat Jezus, (Jeshua) ‘De Heer redt’ betekent? Tijdens zijn leven heeft Jezus verschillende mensen bevrijd van ziekte en dood. Hij staat zelf op uit de dood, als Hij de zonde overwonnen heeft. Veel om onze God dankbaar voor te zijn.
Maar wat betekent dit allemaal voor ons? Leef jij in je gewone dagelijkse leven als iemand die van de zonde bevrijd is? Hoe dan?
In deze bijbelstudie vind je een aantal mooie praktische tips hoe je dat zou kunnen doen. En ook tips om de vrijheid van anderen te bevorderen.

Lees verder in de bijbelstudiewebapp: Bevrijding
Schermafbeelding 2023-02-01 om 15.12.02
Op woensdag 22 februari start de veertigdagentijd en daarmee ook een nieuwe 40 dagen hier en nu podcast! De podcast is eenvoudig te volgen via de Scipio app van je kerk. Ook kun je de podcast gratis en eenvoudig volgen via onze variant van de Scipio app. Natuurlijk kun je ons ook volgen via je favoriete podcast app.
TaK1320
Moderne Devotie: 20 april 2023, Ontmoetingsdag in Zwolle.
Met Jos Douma en Mink de Vries

Dit jaar ontmoeten we je graag in Zwolle. We gaan nadenken over de vraag of Thomas na zoveel eeuwen ons nog steeds iets te zeggen heeft. Zijn boekje ‘De navolging van Christus’ was eeuwenlang een bestseller, maar wat kunnen we vandaag nog van hem leren?

De ochtendbijeenkomst vindt plaats in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle, de kerk tegen de Peperbus aan. Daar spreken Jos Douma en Thomas-kenner Mink de Vries over Moderne Devotie en Jezus volgen in onze tijd. Mink zal meer vertellen over de bijzondere plek waar we bij elkaar komen: in deze kerk bevinden zich ook de overblijfselen van Thomas a Kempis. Dichter bij deze moderne devoot kun je niet komen…
Daarna verkassen we – langs een verrassende bezinningsroute – naar de Plantagekerk voor de lunch. Het middagdeel is een keuzeprogramma. Er zijn verschillende mogelijkheden voor verdieping of ‘verpozing’.
Meer informatie op de website


    Kunstenaar Donovan Spaanstra maakte in Zwolle een muurschildering van Thomas.
    facebook youtube website 
    footer steunpunt bijbelstudie