Als jullie volhouden, zullen jullie overwinnen en samen met mij op mijn troon zitten. Net zoals ik overwonnen heb, en nu samen met mijn Vader op zijn troon zit.
Openbaring 3:21
Banner __Houd vol__1920x
Pfff… moeilijke brief! Hebreeën, een ‘betoog’ in compacte schrijfstijl vol vermaningen om te volharden in het geloof maakt dat dit bijbelboek voor veel christenen pittige kost is. Maar de brief is beslist een plekje in de rugzak van elke christen waard! Dat vindt ook emerituspredikant Henk van de Kamp en hij zegt: “Het gaat over de reis van christenen, pelgrims, op weg naar de nieuwe wereld die God heeft beloofd. De schrijver, die een sterk pastoraal hart blijkt te hebben, haalt alles uit de kast om zijn lezers te bemoedigen.”

Daarom heeft ds. Van de Kamp het bijbelstudieboekje ‘Houd vol!’ geschreven met bijbelstudies over de brief aan de Hebreeën. Deze bijbelstudies zijn echt iets voor jou als je het lastig vindt om te geloven in een onzichtbare Heer. Of als je het moeilijk vindt om een toekomst te verwachten waarvan je nog niets kunt zien. De joodse christenen in de eerste eeuw, de Hebreeën vonden dat ook moeilijk. En de schrijver van de brief doet er alles aan om hen aan te vuren. Hij wijst omhoog naar Christus, die het als meelevende hogepriester in de hemel opneemt voor aangevochten christenen. Hij wijst ook vooruit naar de stad van de toekomst, de nieuwe wereld die christenen mogen verwachten”, laat ds. Van de Kamp weten. “Die twee kijkrichtingen, naar boven en naar voren, zijn belangrijk om het bij dreigende geloofsmoeheid vol te houden.”

In ‘Houd vol!’ wordt elk hoofdstuk afgesloten met vragen voor groepsbespreking.
Door persoonlijk of samen serieus op onderzoek uit te gaan, ga je de vele waarheden in dit bijbelboek beter begrijpen. Ook het boek Openbaringen zal dan meer ‘spreken’ want er gaat een nieuwe wereld voor je open!

Een greep uit de thema’s: Zien en niet-zien, Engelen, Geloven is volhouden, De stad van de toekomst, Het goede doen.

“Mijn gebed is dat alle gebruikers van dit boekje gelovige volhouders mogen worden op de reis naar de stad van de toekomst!” – ds. Henk van de Kamp

De bijbelstudie-uitgave is verkrijgbaar via de (christelijke) boekhandel.
Op onze website staat een interview met ds Van de Kamp.
Rietsblog
Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje een ‘mooiweerfietser’, maar ook een grenzeloze optimist, wat mij nog wel eens een nat pak oplevert, wat soms ook wel weer een mooie vertoning is. Maar als ik fiets wil ik ook echt fietsen, gewoon lekker doortrappen; optornen tegen de elementen, zeg maar.

En kennelijk trok dat de aandacht. ‘Mevrouw, wat fietst u hard en u heeft niet eens een e-bike.’ Nee, dat klopt. ‘Dat zie je niet vaak meer dat vrouwen van uw leeftijd (ik heb een grijze bos haar) nog een gewone fiets hebben.’ Ook dat klopt.

Beide keren fietsten de heren met mij op en beide keren hadden we een leuk gesprek over bewegen, gezondheid, het weer en wat niet al.

Lees verder op de website:
ww4-2022
In WegWijs 4 het thema van de afgelopen ontmoetingsdag over het Heilig Avondmaal.
Op Opkijken tref je het dossier Kind & Avondmaal aan.
WW5-2022
Eind september ligt WegWijs 5 op de deurmat. Het thema is Openbaring.
In oktober vind je het themadossier op Opkijken.nl.
Wij brengen regelmatig een nieuwe Bijbelstudie uit in samenwerking met Vuurbaak.
We horen graag jouw mening. Wat vind jij van de Bijbelstudie-uitgaven, heb jij tips of tops?
Bedankt dat je even tijd neemt om onze enquête in te vullen!
facebook youtube website 
footer steunpunt bijbelstudie