Banner 2b
U hebt hem lief zonder hem ooit gezien te hebben; en zonder hem nu te zien gelooft u in hem en ervaart u een onuitsprekelijke, hemelse vreugde, omdat u het einddoel van uw geloof bereikt: uw redding.
1 Petrus 1:8-9
BSB_75Jaar_Bijbelstudie
Een jubileumjaar voor de bijbelstudiebond: 75 jaar. Denk je eens in hoeveel mensen al die jaren bewust of onbewust en misschien gewoontegetrouw, gebruik hebben gemaakt van de diensten van de bond, hoeveel mensen vertrouwen hebben gehad in de betrouwbaarheid van de producten en hoeveel bijbelstudieverenigingen en kringen er gebruikt van hebben gemaakt om samen God beter te leren kennen, om elkaar …

Lees verder
vreemde vreugde
Vreugde is er omdat we al 75 jaar mensen stimuleren om de Bijbel in te duiken en te ontdekken wat Gods Woord voor hun leven te betekenen heeft. Om dit te vieren bieden wij je een mooie bijbelstudie aan. In oktober verrassen wij je met zes thema's, zes video's en een boekje vol opdrachten. Vier predikanten laten je een vreemde vreugde ervaren...

Lees verder
Wil jij starten met een Vreemde vreugde bijbelstudiegroep? Stuur een mail en laat ons weten met wie jij graag deze bijbelstudie wilt doen. Onder de inzendingen verloten we een set van zes werkboeken. Mail naar: info@steunpuntbijbelstudie.nl en maak kans!
Gemeenteschets #32 - Zo Vader zo Zoon
Ds. Reinier Kramer schreef een gemeenteschets over de gelijkenis van de verloren zoon. De vreugde van de Vader wanneer de verloren zoon terug keert! Met open armen verwelkomt hij hem.

De schets is goed te gebruiken voor bijbelstudiegroepen, kringen, jongerenwerk en eventueel inzetbaar als jaarthema of startzondag in de gemeente. Bijzonder is ditmaal de jongereneditie (blz. 20 ev): Genade in uitvoering voor alle soorten kinderen.

Lees verder
godsliefdevoorjou
Ds. Rutger Heij schreef negen bijbelstudies over de liefde van God.

‘God is liefde’ is een tekst in de Bijbel die veel mensen raakt. Het is fijn om zo’n God te hebben. Bij Hem voel je je veilig en geliefd. Lastig is dat je in de Bijbel ook leest over Gods woede en straf. Is dit dezelfde God?

Lees verder
peterwierenga
Denk eens mee...
met Peter Wierenga over 'Herkerken'
Martinus Bos stelt Peter Wierenga vragen over het boek 'Herkerken' die ons doen zoeken naar een bijbelse en duurzame vorm van kerk-zijn.
Bekijk het interview
bijbelkunst
Vreugde is er bij het Nederlands BijbelGenootschap: de Nieuwe Bijbelvertaling 2021 is gereed. Dit is een verbeterde versie van de NBV2004. Woensdagmiddag 13 oktober werd het eerste exemplaar overhandigd aan Koning Willem Alexander in de Grote Kerk in Den Haag. Op die dag verschenen ook een literaire- en een kunsteditie.
Lees meer
facebook youtube website