Nieuwsbrief maart 2015

Ter bemoediging

“Als iemand je op de wang slaat, bied hem dan ook de andere wang aan”
Lucas 6:29a

---

Hoe keer je de andere wang toe?

Dit betekent niet dat je passief je alles moet laten aandoen. De clou zit in dat rechterwang. De meeste mensen zijn rechts en bovendien was het taboe iemand te slaan met links (dat is de billen-afveeghand). Iemand op diens rechterwang slaan, gaat met de achterkant van de rechterhand. Het is dus geen volle mep, maar een neerbuigend tikje, alsof je een slaaf of een kind bent.

Lees de lezersvraag op de website van de EO 

---

Bijbelleesrooster

“Een tuin bloeit rond het open graf” is het motto van het project voor de Veertigdagentijd en de Paastijd van 2015, en daarmee ook van dit Bijbelleesrooster.

Lees meer 

---

Lijdenstijd

In deze periode willen we bewust omgaan met het lijden, sterven en de opstanding uit de dood van de Here Jezus. De Opkijken lijdenstijdserie wil je erbij helpen! Iedere zaterdagavond een ‘feit’, een korte tekst waarin bijbelteksten uit het Oude Testament zijn verwerkt die verwijzen naar het lijden en sterven van Jezus Christus.

Lees meer

---

Werkvorm om een bijbelgedeelte te bestuderen

Open wanddiscussie

• Schrijf een van de stellingen op een bord of een vel papier.

• Laat de leden van de groep hun mening en reactie hierop geven en schrijf deze eronder.

• Rangschik verwante opmerkingen naar onderwerp om te bespreken.

• Bespreek dit vervolgens met elkaar.

Open wanddiscussie (variatie)

• Schrijf de stellingen op afzonderlijke vellen papier.

• Laat iedereen zijn mening of zijn reactie op wat een ander schrijft eronder schrijven.

• Bespreek daarna met elkaar wat er geschreven is. 

---

Offerdienst…. ouderwets?

In een tijd die bol staat van consumeren, keuzestress en eigen belang gaan wij nadenken over het offer. Een ouderwets begrip wat in ons leven een nieuwe dimensie kan krijgen. Want ook het geloof kan zomaar een consumptie artikel worden. De Here God is dan vooral de liefdevolle Vader die altijd voor mij zorgt. Of ben ik er voor Hem, wil ik Hem navolgen en dienen, ook als ik daar iets voor moet opofferen? Jezelf verloochenen staat haaks op voor jezelf opkomen. Offeren  =  Dienen. Beschikbaar zijn in Gods koninkrijk. Is dat van deze tijd? 

Lees meer over de Bijbelstudiedag op 12 mei in Steenwijk

---

M/V in de kerk

De Luisterpost verzorgt al jaren naar volle tevredenheid de live-uitzending van onze Bijbelstudiedagen (blader nog eens door WegWijs 2014-4)

Afgelopen maand verzorgden de Luisterpost ook de live-uitzending van het “debat” tussen dr. Frans Wisselink en dr. Hans Schaeffer.

bekijk de herhaling live-uitzending m/v in de kerk deel 1 (en daarna deel 2)

 

---

Liefdedienst m/v

Bijbelteksten die spreken van het gezag van de man over de vrouw sporen niet met onze belevingswereld vandaag. We vragen ons af wat wij er nu nog mee aan moeten en zijn al gauw geneigd te denken dat ze dan voor ons in onze tijd niet meer geldig zijn. Mannen en vrouwen trekken in de samenleving immers gelijk op? Daarom is het van groot belang om te letten op de Bijbelse onderbouwing. De nadruk in deze gemeenteschets ligt dan ook op de Schrift en op wat de Geest ons zegt.
 

lees de recensie uit 2010 over deze gemeenteschets

---