Nieuwsbrief juni 2015

Ter bemoediging

Zegen mij: maak mijn grondgebied groot en bescherm me tegen het kwaad, zodat ik geen pijn hoef te lijden.
1 Kronieken 4:10

---

Het gebed van Jabes

Jaren geleden vond ik op de boekentafel van de Alphacursus een dun, makkelijk leesbaar boekje over het gebed van Jabes. Het trok mij zo aan dat ik deze mee naar huis nam en hierin ging lezen. Het boekje is nog steeds te koop bij Gideonboeken.nl (lees hier een voorproefje). Na het lezen van dit boek heb ik mijn zegeningen een korte tijd bijgehouden. Nu, jaren later, verdiep ik mij weer in de persoon Jabes en zijn gebed. God zegent mij – opdat ik tot een zegen voor anderen mag zijn.

---

Preken die spreken

Als aanvulling of basis voor een Bijbelstudie, maak ik – naast de Bijbel en de Bijbelstudie-uitgaven van Steunpunt Bijbelstudie (zie hier een overzicht) – gebruik van preken. Met internet heeft God mijn gebied groot gemaakt en mijn invloed als zegenbrenger vergroot. Een mooie website om prachtige preken terug te vinden is prekendiespreken.nl waarop ik een preek aantrof over 1 Kronieken 4: 9 en 10. Lees deze eens.

---

Nieuw lied

Wat is het mooi om nieuwe liederen te leren om God daarmee te prijzen! Zingt u mee? Ik vond een mooie uitvoering van het gebed van Jabes:

---

Bijbelstudiedag

In mei vond de Bijbelstudiedag in Steenwijk plaats, ook daar zijn nieuwe liederen gezongen. U kunt de videoregistratie en fotogalerij vinden op onze website. Geniet nog eens na van de prachtige referaten van ds. Erik Dwarshuis en ds. Sjaak de Boer. Het thema was ”offerdienst ouderwets?”.


In 2016 zal de Bijbelstudiedag D.V. op 21 april plaats vinden in “De Schuilplaats” in Ede.

---

Liefde leven, liefde geven – over opvoeden

Op zoek naar een Bijbelstudie met de hele gemeente, met jong en oud samen? Download of bestel de nieuwste gemeenteschets #26, geschreven door Jetze Baas, en lees hier meer over het beleggen van een gemeenteavond met hem, waarin u aan het werk wordt gezet!

---

Vluchtelingen

God, bescherm ook hen tegen het kwaad zodat zij geen pijn hoeven te lijden. Ik las afgelopen week hartverscheurende verhalen van vluchtelingen die hun gezin verlieten om in een vreemd land een nieuwe toekomst te zoeken. Vluchtelingenwerk maakt zich sterk voor gezinshereniging. Er kunnen door donaties al 6 gezinnen geholpen worden. Laten wij daar samen nog meer van maken! Dat wij mogen uitdelen van onze zegeningen.

---

Opdracht

Bid deze week elke dag het gebed van Jabes. Want u Vader verlangt ernaar om u veel meer te geven dan u ooit hebt durven dromen of vragen!

 

Fijne vakantie, Gods’ zegen!

---

Wilt u graag een bijdrage leveren aan deze nieuwsbrief? Wilt u als redactielid
van de nieuwsbrief een deel van uw tijd geven? Stuur dan een mail naar
redactie.nieuwsbrief@steunpuntbijbel.nl

Misschien zien we uw bijdrage dan terug in de volgende nieuwsbrief
die in september uit komt.

---