---

Ter bemoediging

De vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Galaten 5:22-23a

---

Vooral de liefde

Alles begint en eindigt bij de liefde van God. God is liefde. Maar wat betekent dat eigenlijk? En wat betekent het voor je omgang met mensen in allerlei verbanden? Om te helpen bij deze zoektocht is dit boek geschreven. Er komt veel aan de orde: de buitengewone liefde van Christus; de kwetsbaarheid en de intimiteit van de liefde; huwelijk; als het hooglied een klaaglied wordt; een goede vriend hebben, en een goede vriend zijn.

lees meer [recensie door Riek Beute, 2011]

---

Seksualiteit in liefde en trouw

“Praten over seksualiteit vinden we vaak spannend. Het komt heel dicht bij jezelf. Dat geldt ook voor het gesprek over verkering en huwelijk. Een goede sfeer en veilige setting zijn daarbij erg belangrijk.“ zegt Rutger Heij in de inleiding van deze gemeenteschets. De schets bevat bijbelstudies voor 12-16 jarigen over seksualiteit, voor 16+ jongeren over verkering en voor volwassenen over het huwelijk. download of bestel

Vindt u deze gemeenteschets interessant? Wilt u een gemeenteavond plannen en zou u de schrijver hiervoor willen uitnodigen? Dat kan! U kunt via onze website een aanvraag doen. We hebben recent een sprekerspoule ingericht.

---

Uit de oude doos: Gods’ toorn en liefde

Niemand heeft zo’n rechtvaardigheidsgevoel als God. Nemen wij zijn heilige boosheid wel serieus genoeg? Toorn en liefde gaan bij God samen en komen tot uitdrukking in het leven van Gods Zoon op aarde. Het toornen van Christus zelf kun je alleen uit zijn liefhebben begrijpen.

Lees hier WegWijs november/december 2004

In de komende WegWijs (verschijnt eind september/begin oktober) kunt u over de liefde van God voor Zijn volk lezen.

---

Bijbelstudie met je tablet/smartphone

Samen rond de tafel. De Bijbelstudie vanaf je tablet of smartphone. We hebben een webapp ontwikkeld samen met www.opkijken.nl Neem eens een kijkje, bijvoorbeeld Hooglied. Het boek in de Bijbel dat vrij spreekt over liefde en seksualiteit.

---

Wat seks met je doet

Wilkin van de Kamp: “Seks is fascinerend, spannend, prachtig en belangrijk. Dit boek heb ik geschreven om je te laten zien hoe mooi God het bedoeld heeft en wat ‘het’ met je doet. Seks is niet neutraal. Als je het hebt, doet het wat met je. Daarom is seks ook heilig. Je hebt het niet met iedereen. Je bewaart het voor de meest bijzondere persoon in je leven, degene met wie je je leven wilt delen en aan wie je jezelf mag geven.

lees meer

---

OPEN - Ontdekkend Bijbel lezen voor jongeren

Open helpt om zelf de Bijbel te leren begrijpen. Aan de hand van verschillende bijbelse personen en bijbelboeken worden interessante weetjes aangeboden, ondersteund met films, ontwikkeld door Luisterpost Bralectah. Extra informatie en uitleg over de grote lijnen in de Bijbel. Open is ontwikkeld voor jongeren van 18 – 23 jaar.

                                    

---