December 2015

Ter bemoediging

"Een kind is ons geboren…"
Jesaja 9:5

---

Licht

Na advent volgt Kerst. Wij steken kaarsen aan als teken dat Jezus, het Licht van de wereld, naar ons toe kwam. Hij nam de gestalte van een slaaf aan en werd mens. Door zijn geboorte heen zien wij het kruis van Goede Vrijdag. Hij overwon de dood, Halleluja!

Johannes is behoorlijk radicaal. Hij maakt duidelijk dat God echt binnengekomen is in onze aardse werkelijkheid, en dat we daarom het Licht ook in onze dagelijkse stijl moeten laten doordringen.

'Drie brieven van Johannes' is een praktische en uitdagende Bijbelstudie van ds. Roosenbrand. Naast uitleg zijn er overzichtelijke kaders en schema's die helpen om de tekst beter te doorgronden.

Jezus, Licht van de Wereld, schijn op ons en laat ons schitteren in Uw Licht om dit Licht ook weer door te geven in een wereld die steeds donkerder lijkt te worden.

---

Vrede

Voor echte vrede moet je bij God zijn. Zonde staat vrede in de weg. Vrede maken en bewaren heeft alles te maken met je houding en verbondenheid met God. Onvrede heeft alles te maken met ongeduld. Lees de artikelen over vrede terug in WegWijs nr. 6 van 2007. Plan eens een oude WegWijs in voor een Bijbelstudie-avond! De moeite waard! Juist in deze donkere tijd stil staan bij de Vrede die God wil geven in Christus: niet zoals de wereld die geeft (Johannes 14:27).

---

Tijd met Jezus

Breng elke dag tijd door met Jezus. Enkele tips voor persoonlijke geloofsgroei:

Prachtig is het dagboek van Sarah Young, Dicht bij Jezus – genieten van zijn nabijheid.
Elke morgen wakker worden met het verlangen om dicht bij Jezus te zijn. Je leest een stuk uit het dagboek en slaat de Bijbelteksten op, overdenkt ze en start de dag met gebed. Waarna je bemoedigd je bed uit stapt en aan de dag begint.

Later op de dag lees je in je mail het dagelijks Bijbelmoment van de hand van ds. Jos Douma uit Zwolle (Er is ook een app: “dagoverdenking”).

En vervolgens groei je elke dag een beetje met de dagelijkse voeding vanuit Gods Woord. Ontvang het Groeidagboek elke dag in je mailbox.

---

Ik zoek Jezus…

2 op de 3 mensen kennen Jezus niet… Laten we daarom als christenen samen optrekken om Jezus wereldwijd vindbaar te maken.

Help hen Hem vinden. Juist nu! Geloof delen wereldwijd.

Waar Jezus gedeeld wordt, daar komt vrede, troost, liefde en geluk. Dat kun je overal ter wereld ervaren. Verre Naasten wil het geloof delen, wereldwijd. Door kerken bij te staan, te trainen en te steunen met kennis, geld en gebed. Want waar kerken zijn, daar is Jezus. En waar Jezus is, wordt niet meer gezocht, maar gevonden.

---

Een kind is ons geboren

---