Maart 2016

Ter bemoediging 

Toen Jezus dan de zure wijn genomen had, zeide Hij: Het is volbracht! En Hij boog het hoofd en gaf de geest. (NBG51)

Nadat Jezus ervan gedronken had zei hij: ‘Het is volbracht.’ Hij boog zijn hoofd en gaf de geest. (NBV)

Jezus dronk van de wijn, en zei: ‘Mijn werk is klaar.’ Toen boog hij zijn hoofd en stierf. (BiGT)

Johannes 19:30

---

Komende vrijdag is het Goede Vrijdag. Wij herdenken dat onze Heer Jezus Christus voor onze zonden aan het kruis is gestorven. In het evangelie van Johannes staan drie van de zeven kruiswoorden. Het laatste wat Jezus zei was ‘Het is volbracht’. In de Bijbel in Gewone Taal staat hier: ‘Mijn werk is klaar’. Ik ben een fan van de Bijbel in Gewone Taal. Heerlijk om samen met je kind uit de Bijbel te lezen en je snapt het allebei. Maar zelf mis ik nog wel eens de “oude” vertaling en pak die er dan ook nog regelmatig bij. Met de vertaling van NBG51 ben ik groot geworden. “Het is volbracht” klinkt zoveel heiliger dan “mijn werk is klaar”. Ik vind het nogal een verschil. Als mijn werk klaar is zeg ik dat ook wel eens. Maar het Werk dat onze Heiland deed is zoveel groter! U zij de glorie!

Ik ben benieuwd naar uw reactie. Reageer gerust via redactie.nieuwsbrief@steunpuntbijbelstudie.nl, ik vind het fijn als u met mij mee denkt.
@EM

---

Johannes, het Evangelie van de Adelaar

Johannes beschrijft in zijn Evangelie, in de voor hem typerende schrijfstijl, het leven van Jezus op aarde. 'De leerling van wie Jezus veel hield', zoals hij zichzelf noemt, overziet vanuit hemelse hoogte de diepte van de blijde boodschap over Jezus Christus. Het lezen en bestuderen van dit Evangelie verdiept het geloof in de Heer en versterkt de band met Hem. Dat maakt het Evangelie naar Johannes voor velen een van de mooiste boeken in de Bijbel.

Lees de recensie van de Bijbelstudieuitgave “Johannes, Het Evangelie van de Adelaar

Het boek is uitverkocht; via onze webshop kunt u een geprint exemplaar bestellen.

De top 3 van bestellingen via onze webshop:

1 Bijbelstudieuitgave “Johannes - Het evangelie van de adelaar”
(ds. M. van Veelen)
2 Bijbelstudieuitgave “De brief aan de Hebreeën” 
(ds. M.J.C. Blok)
3 Bijbelstudieuitgave “Hij begon – Enkele momenten uit Genesis”
(ds. E.C. Luth)

 

---

Belijdenis doen

De nieuwe WegWijs is uit!Wat is het vaak moeilijk om het voluit te zeggen, maar toch hoort belijden onlosmakelijk bij geloven. Je hoort bij Gods volk, je bent door Hem uitgekozen, je hóórt bij Hem. Zeg dat dan ook maar hardop!

Tip: Doet uw (klein)zoon of (klein)dochter dit jaar belijdenis van zijn/haar geloof? Overweeg de nieuwste WegWijs “Belijdenis doen” cadeau te doen.

N.B. de WegWijs staat niet in de webshop, nummers van WegWijs kunt u via een formulier op de website bestellen voor € 3,50 per stuk.Top 3 van bestellingen van WegWijs:

1 WegWijs 2015 - jaargang 69, nr. 4, Offeren = dienen
2 WegWijs 2014 - jaargang 68, nr. 4, Vrouwen in Gods dienst
3 WegWijs 2015 - jaargang 69, nr. 3, Gebed

---

De Heilige Oorlog om de hoek – Geweld in de Bijbel en in de Koran 

Meer dan ooit worden wij, ook in onze westerse maatschappij, geconfronteerd met geweld. Geweld waar religieuze motieven aan ten grondslag liggen. Er zijn moslimgroeperingen die geloven dat de Koran oproept tot de heilige oorlog. Beelden hiervan zien we bijna dagelijks voorbijkomen. Hoe verhoudt zich dit tot de Bijbel? Roept de Bijbel alleen op tot vergeving en liefde? Jezus zegt zelf: “Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard”.Is de Bijbel wel zo vredelievend als we graag willen geloven?

Reserveer uw kaarten voor de Bijbelstudiedag op 21 april 2016 en kies een workshop (Natuurwandeling; Bloemschikken, Haken, Boetseren, Schilderen, Zingen, Gespreksworkshop: (klein-)kinderen met autisme) of volg het middagprogramma in de grote zaal.

 

---

Mijn Koran is Jezus

Op 7 oktober 2010 was ds. M. de Vries in de Levensbron in Rouveen uitgenodigd om iets over de Islam te vertellen, “maar”, zegt hij, “ik wil het vooral over mijn Heer hebben, mijn Heer Jezus Christus”. “Wat de Koran is voor moslims, is Jezus Christus voor mij”. Het referaat duurt ruim 50 minuten, maar is de moeite waard om (nog eens) te bekijken op de website van de Luisterpost.

De Luisterpost | Bralectah bestaat dit jaar 50 jaar! Voor (oud)vrijwilligers organiseren zij een speciale vrijwilligersdag.

U, als lezer van deze nieuwsbrief, kunt ook in aanmerking komen voor hun jubileumactie: ontvang € 5 terug op uw entreekaart voor een christelijk concert!

---

Het is volbracht: U zij de glorie!


---