Juni 2016

Ter bemoediging 

Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput. -- Jesaja 40:31

---

Gemeenteschets #27 – Luther breaking news for 2017

Op 31 oktober 2017 zal het precies vijfhonderd jaar geleden zijn, dat Maarten Luther zijn vijfennegentig stellingen vastspijkerde aan de deur van de slotkapel in Wittenberg. En langzaam maar zeker, beginnen de kerken wat warm te lopen voor dit jubileum. Op initiatief van Refo 500 zal op D.V. 31 oktober 2016 het ‘Reformatiejaar’ van start gaan, en de Bijbelstudiebond heeft besloten daarbij aan te sluiten met deze gemeenteschets.

Inmiddels is het wel de vraag, hoeveel dit alles de gemiddelde kerkganger nog zegt. Vijfhonderd jaar is een lange tijd, en (kerk)geschiedenis bepaalt niet ons beste vak. Wie weet er vandaag de dag nog, wie Luther was? Waar de beweging voor staat, waarvan zijn vijfennegentig stellingen het startschot vormden? Wat ‘gereformeerd zijn’ precies inhoudt? In elk geval is het zo, dat dat soort kennis vandaag allerminst nog vanzelfsprekend is.

Daarom is er door de schrijver voor gekozen, om met deze gemeenteschets terug te gaan naar de ‘basis’. Wat is nu eigenlijk precies de boodschap geweest, die Luther en de Reformatie opnieuw zijn gaan brengen? 

download de gemeenteschets

---

Leest u ook mee met de dagelijkse overdenkingen van ds. Jos Douma op www.tijdmetjezus.nl? Momenteel is het thema de brief van Paulus aan de Kolossenzen. Mooi om op het rooster te zetten voor het volgend vergaderseizoen i.c.m. de Bijbelstudie uitgave Kolossenzen – Gods mysterie van ds. Alko Driest.

---

BasisBijbel verschijnt in druk

De BasisBijbel – tot nu toe alleen online te lezen – wordt dit jaar door de ZakBijbelBond voor een aantrekkelijke prijs in gedrukte vorm op de markt gebracht.

Deze Bijbel in eenvoudig Nederlands is gebaseerd op de oude Statenvertaling. Hij werd in het voorjaar van 2013 op internet gepubliceerd door stichting BasisBijbel. De BasisBijbel telt inmiddels al meer dan 30.000 actieve lezers per maand.

Bijzonder aan de BB is, dat beeldspraak in stand is gehouden en in de tekst in heldere woorden duidelijk wordt gemaakt. Zo blijft deze bijbelvertaling trouw aan de oorspronkelijke tekst. Door hedendaags Nederlands, korte zinnen en eenvoudige woorden is de BasisBijbel een zeer makkelijk leesbare Bijbel. 

---

Bijbelstudie Gideon is uit!
De bevrijding onder leiding van Gideon is een mooi voorbeeld van wat er door geloof kan gebeuren. (Hebreeën 11:32-34). Gideon werd met zijn vragen en twijfels door God ingeschakeld en klaargemaakt voor een enorme taak. Een duik in de geschiedenis die God heeft gemaakt, opent je ogen voor wie God is en hoe Hij werkt via mensen zoals wij. Zo wil Hij je motiveren om je met vertrouwen in te zetten voor zijn reddingswerk vandaag. Hij doet het nog altijd even wonderlijk.

Lees meer

---

Opkijken zomer- meditatieserie 2016

Op vakantie gaat alles een beetje anders dan thuis. Probeer dit jaar je stille tijd eens anders in te vullen met de Opkijken zomermeditatie serie. Drie keer per week (vanaf maandag 4 juli) plaatsen we een korte overdenking met een bijpassend filmpje. Volg ons op Facebook dan verschijnt de zomerserie op je tijdlijn. Ontvang je ze liever in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief via deze link: www.opkijken.nl/op-de-hoogte-blijven

Voor je tent, in je hangmat, waar dan ook: drie keer per week een meditatie met een filmpje. Handig!

---

Luisteren naar je hart

Waarschijnlijk herken je het wel, dat je ergens van hoort of iets ziet en dan wil jij het ook graag doen. Om gelijk eerlijk te beginnen, het overkomt mij soms wel tien keer per dag. Maar je kunt niet alles doen, en ik al helemaal niet. Soms ben je op zoek naar een bepaalde uitdaging en krijg je verschillende mogelijkheden om de uitdaging die je zocht in te vullen. Voor wie kies jij?

Lees meer voor iemand die gekozen heeft voor E&R

 

---