Ter bemoediging:

Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten?
U blijft ver weg en redt mij niet, ook al schreeuw ik het uit.

(Psalm 22:2)

---

Blog van Frits

Deze blog valt in de Veertigdagentijd, de periode van zo’n zes weken voorafgaand aan Pasen. In deze periode vasten veel christenen – in de katholieke traditie wordt veertig dagen geen vlees gegeten, behalve op zondag. Na de Reformatie raakte onder meer deze traditie in onmin, omdat immers alleen het Woord telde en niet de traditie.
Lees verder

---

De Bijbel alleen, maar hoe dan?

Op donderdag 20 april is de Bijbelstudiedag in Hattem, GKv De Open Poort. Sprekers zijn prof.
dr. Herman J. Selderhuis en drs. Surya Harefa.
’s Middags is er een podiumprogramma: De Bijbel alleen – kijk maar! Door Ida Slump-Schoonhoven, coördinator Forum C-Kunst. Of kies voor wandelen, bloemschikken, pimpen of schilderen. Meer informatie vindt u op www.steunpuntbijbelstudie.nl

---

Refo500

500 jaar reformatie heeft een bindende factor in de christelijke wereld, er wordt veel samengewerkt door diverse mensen, kerken en organisaties. Refo500 verzamelt alles rondom uitgaven, activiteiten etc. Bijvoorbeeld:

Lutherglossy
Maarten Luther was een man die inspireerde om wie hij was en wat hij durfde, met ruwe randjes en opvallende eigenschappen. Een man die geschiedenis schreef. Een man met een boeiende persoonlijkheid die een glossy verdient. Lees meer

Psalmen van 2017
In de agenda treffen we onder meer deze activiteit in Assen, Kloosterveen aan op 7 april. Samen luisteren naar en zingen van boetepsalmen. Ds. Meijer en ds. Van de Peppel vertellen tussendoor over de geschiedenis, taal en toon van deze liederen. Lees meer

Gemeenteschets
Natuurlijk mag in dit rijtje onze eigen gemeenteschets #27: “Luther breaking news for 2017” niet ontbreken, met genoeg gespreksstof voor 3 avonden Bijbelstudie in kerk, wijk- of huiskring.

---

De vier evangelieën | WegWijs 2

Afgelopen weekend lag de WegWijs op de deurmat bij de meeste abonnees. Vier evangelieën, “dat klinkt niet solo, maar vierstemmig” aldus dr. Jakob van Bruggen, emeritus hoogleraar Nieuwe Testament van de Theologische Universiteit te Kampen. Vier oor- en ooggetuigen van de komst van Gods Zoon in onze mensheid, het Woord dat van eeuwigheid bij God was.

Bijgesloten twee flyers – informatie over de Bijbelstudiedag en een tip voor een belijdenisgeschenk, de boekjes van OPEN. Ontdekkend Bijbellezen. In de WegWijs treft u een recensie aan van deze serie.

Niet ontvangen? Nog geen abonnee? Abonneer u voor slechts € 17,50 per jaar op de WegWijs.

---

Tips

Opkijken.nl heeft een paasdossier samengesteld. Interessant om eens te kijken wanneer u op zoek bent naar inspiratie voor of aanvulling op een inleiding of preek. Bekijk ook eens het 40 dagen project voor mensen met een verstandelijke beperking. Of het recent vernieuwde kinderwerkportaal. Frits noemde al het 40 dagen project i.s.m. Broodkruimels via Instagram.

15 april 2017 komt het boek “Leven met aandacht” uit van Sarianne van Dalen. Leven met aandacht is een praktisch bijbels dagboek voor vrouwen. Aan de hand van Filippenzen 4:8 laat het je nadenken over waar je aandacht naar uit gaat. Je wordt iedere dag bewust even stilgezet. De korte bijbelstudies bieden handvatten om de dag mee in te gaan. Iedere week eindigt met een do-it-yourself waarmee je de bijbelse thema's handen en voeten kunt geven. Het boek verschijnt bij uitgever Royal Jongbloed.

In kerken in Anjum, Stadskanaal (GKV), Alteveer en Pesse is de Samenleesbijbel sinds enkele weken doorgeefbijbel. Het concept is als volgt: Alle (groot)ouders mogen de Samenleesbijbel van de kerk een aantal weken gebruiken, om samen met kinderen met de Bijbel aan de slag te gaan en kennis te maken met deze gezinsbijbel. Daarna gaat de bijbel naar een volgend gezin. Zo ging het bij de lancering van de doorgeefbijbel in Pesse: Alle leden in de kerk kregen een brochure met meer informatie over de Samenleesbijbel. De persoon die een lootje in zijn folder had, kreeg de Samenleesbijbel als eerste mee naar huis. Lijkt het u leuk om dit ook in uw kerk te organiseren, of wilt u meer informatie? Neem contact op met NBG-regiocoördinator Mark Koelewijn via mkoelewijn@bijbelgenootschap.nl of 06 2128 7676. Meer info over de Samenleesbijbel is te vinden op www.samenleesbijbel.nl

---

Gebed om hulp

Van de CD/DVD Live in Groningen van Sela met onder andere Psalm 22 – een profetische psalm: 1000 jaar nadat David de Psalm schreef roept Jezus de Messias deze woorden aan het kruis.

Facebookactie: maak kans op deze CD/DVD door de pagina en/of het bericht te liken en het bericht te delen.

---