Nieuwsbrief oktober 2014

Ter bemoediging

“Ik hef mijn ogen op naar de bergen: vanwaar zal mijn hulp komen? Mijn hulp is van de HERE, die hemel en aarde gemaakt heeft.” Psalm 121:1-2.

---

Voorbeeldige voorbeelden.

Wie wil dat nu niet: een goed voorbeeld zijn in je gezin, familie en vriendenkring. Op je werk of in je gemeente. Maar... zijn we voor de ander daadwerkelijk een sprankelend, warm, christelijk voorbeeld dat vraagt om navolging? Of lopen we de kantjes er af, worden we misschien voorbeeldmoe en laten we de moed zakken door allerlei omstandigheden? Schrijft je nu in voor dit werkcongres in november. Boeiende sprekers als dominee Roel Meijer uit Hasselt en de fractievoorzitter van de Christen-Unie, de heer Arie Slob zullen het thema: Voorbeeldige Voorbeelden inleiden. Doe dat snel, want we denken dat dit jaar de opkomst hoog zal zijn.

Lees meer 

---

Bijbelonderwijs

Uw kinderen of kleinkinderen krijgen vast onderwijs uit de bijbel. Kent u de methode ‘Levend water’? ‘Levend Water’ is een moderne en bijbelgetrouwe methode voor het bijbelonderwijs in de basisschool. Met ‘Levend Water’ kiest u voor vertellingen als centraal element, prachtig beeldmateriaal bij begrippen uit de bijbel en stof tot praten in de groep. Hebt u wel eens gekeken op de bijbehorende site?

Lees meer 

---

Bijbelstudie in Schotland

Overal ter wereld bestudeert men de Bijbel, zo ook in Schotland. De Free Church of Scotland is toegewijd aan de verkondiging en de bevordering van het christelijk geloof in de natie van Schotland en daarbuiten. Met meer dan 100 gemeenten en meer dan 12.000 leden uit een breed scala aan achtergronden is er de wens om het evangelie te verkondigen. Binnen dit kerkverband is er Woman for Mission (WfM) die praktische ondersteuning wil bieden aan deze kerken, onder andere door het maken van bijbelstudies.

Lees meer

---

Werkvorm om een bijbelgedeelte te bestuderen

Deze keer de zgn: methode Luisteren

• Maak kopieën van het bijbelgedeelte (gebruik www.biblija.net) en gebruik verschillende bijbelvertalingen.

• Lees de bijbelteksten hardop, desnoods langzaam of nog eens herhalend. Laat het ook in jezelf doordringen.• Luister alsof je een bijbelgedeelte voor het eerst hoort. Laat de woorden doorklinken!

• Probeer grip op de tekst te krijgen door vragen te stellen als: wat staat er?; wat lees of hoor ik?

• Vermijd het snel reageren met eigen conclusies.

 

---

Uit de oude doos.

Steunpunt Bijbelstudie heeft veel bijbelstudiemateriaal gemaakt in het verleden. Veel er van is nog wel te koop in de boekhandel, maar sommige titels zijn ook uitverkocht. We hebben iemand gevonden die deze oude titels voor ons wil inscannen, zodat we deze als PDF-bestand op de website kunnen zetten. Daardoor blijft dit materiaal te gebruiken voor bijbelstudie. Regelmatig zal er zo nieuw ‘oud-materiaal’ op onze site verschijnen.

Lees meer

---

Kerkgeschiedenis

In 690 stapte Willibrord aan land op de plek waar nu Katwijk aan Zee ligt. Op die plek stroomde toen de Rijn de Noordzee in. Willibrord was een Engelse monnik. Hij kwam uit Noordoost- Engeland (Northumbrië). Willibrord had besloten om de Friezen te bekeren. Samen met een groep monniken wilde hij van de ongelovige Friezen christenen maken.

Lees meer

---