Ter bemoediging:

Ik vertrouw op uw liefde: mijn hart zal juichen omdat u redding brengt, ik zal zingen voor de HEER, hij heeft mij geholpen. (NBV)

(Psalm 13:6)

---

Psalm 13:6

Psalm 13:6, mijn favoriete antwoord op angst. Wanneer ik bang ben voor onweer, wanneer ik bang ben om te falen, wanneer ik bang ben dat ik een wandeling niet volhoud, dan richt ik mezelf met de woorden van deze Psalm op onze Heere God: Ik vertrouw op Uw liefde! Ik heb ervaren dat dit vertrouwen vrede brengt, nieuwe krachten geeft. En daarom wil ik met David zingen voor de Heer want Hij heeft mij zeker weten geholpen!

Afgelopen week ontving ik de Bijbel Dichtbij: de Bijbel in Gewone Taal met uitleg en toepassingen. Bij elk Bijbelboek staat een inleiding. In blauwe kaders worden thema’s uitgediept, bijvoorbeeld Bidden of Farizeeën. Hoe pas je de gelezen tekst toe in je leven? Onder Psalm 13 staat deze tekst (zie foto hierboven).

De Bijbel Dichtbij is mooi vormgegeven, op elke pagina staat duidelijk het Bijbelboek en het hoofdstuk vermeld. De Bijbel Dichtbij is vertaald uit de bronteksten, en is duidelijk en praktisch toepasbaar in je leven.

Achterin is als extra een Gids bij de Bijbel toegevoegd met uitleg, achtergronden, mooie afbeeldingen en leesroosters. Op de binnenflap staat vermeld dat je geen losse bijbelstudieboeken meer hoeft te gebruiken om met de Bijbel aan de slag te gaan… daar ben ik het niet helemaal mee eens...

Een aanrader voor iedereen die de Bijbel praktisch wil toepassen in zijn of haar leven!

De Bijbel Dichtbij is een uitgave van de NBG en de EO.

---

Leven met aandacht

Sarianne van Dalen schreef een praktisch bijbels dagboek voor vrouwen, ‘Leven met aandacht’. Hierin heeft zij ook aandacht voor Psalm 13:6. Binnenkort lees je in de WegWijs en op de website een recensie.

---

Vertrouwen in de toekomst

is de titel van het regeerakkoord. Frits schreef een blog over politiek en vertrouwen in de toekomst.

lees meer

---
Download gratis WegWijs 1-2008

Boze geesten en machten

In WegWijs 1 - 2008 stelt Simon van der Lugt:

"In de aandacht voor boze geesten moeten we nuchter blijven en vooral vertrouwen op een God die onzichtbaar beschermend werkt.

Tegelijk mogen we de werkelijkheid van mensen met occulte belasting niet negeren.“

Wanneer je na registratie inlogt op onze website, kun je deze WegWijs gratis downloaden en nog eens nalezen. Zeker in deze tijd waarin Halloween wordt 'gevierd'.

Maar: "Geef de duivel niet meer aandacht dan nodig is. Want hij zal het gebruiken om wantrouwen en angst te bewerken."

---

Het perfectionisme van een moeder

Geloof in het gezin is een opvoedplein met blogs en vlogs voor ouders die op zoek zijn naar handvaten en tips in de opvoeding. En herkenbaarheid, zo ook in dit blog.

“Perfectionisme is de ergste ziekte die me kan overkomen”, zegt Ann Voskamp. Dat zullen we allemaal herkennen. Maar … hoe vecht je tegen perfectionisme en hoe ga je om met je eigen falen?

Lees meer

 

---
---