Ter bemoediging:

'Ik wil zingen voor de Heer, Zijn macht en majesteit zijn groot'

(Exodus 15:1)

---

Recht door zee

Recht door zee. Dat is het thema voor de Week van Gebed voor de Eenheid 2018. De gezamenlijke kerken uit het Caribisch gebied verzorgen het materiaal, dat tijdens deze laatste volledige week van januari gebruikt kan worden.

Lees meer

---
Adventsprofetieën

Bijbelstudieserie

In de voorjaarsaanbieding 2018 staan 2 Bijbelstudieuitgaven die D.V. dit voorjaar uitkomen bij de Vuurbaak:

• Ik kies jou - Samen in gesprek over de uitverkiezing (Dordtse Leerregels) van ds. Roel Meijer.

• Jozef - een slaaf wordt onderkoning van ds. Cees van den Berg.

Lees meer

---

Gevouwen handen

Vind je bidden moeilijk? Betrek je God bij alles in je leven? Hoe weet je of je goed bidt? In deze gemeenteschets komen deze vragen aan de orde. De schets is gemaakt door ds. A.O. Reitsma, ds. H. van den Berg en ds. D.W.L. Krol. Wat kunnen we leren van Jacob, Mozes, Elia, Salomo en Daniël over ons eigen bidden? Lees meer

---

Eenzaamheid

Eenzaamheid is een groot probleem dat niet eenvoudig is op te lossen. Tijdens de donkere winterperiode kunnen mensen zich nog eenzamer voelen. Ook in de kerk kan dat helaas zo zijn! Opkijken.nl heeft daarom een pakket samengesteld voor een themadienst over eenzaamheid.

Lees meer

---

Psalm 23

De populaire 23e psalm begint met: ‘De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.’ Deze psalm gaat over leiding, zorg en liefde, dwars door donkere tijden heen. Dat sluit aan bij de zes meest gebruikte inhoudelijke zoekwoorden op debijbel.nl. Naast liefde, licht en genade waren dat vrede, wijsheid en hoop. De Psalmen waren bovendien het op één na meest geraadpleegde bijbelboek.

'Vrouw' was in 2017 een nieuwe veelgebruikte zoekterm. Op debijbel.nl vind je veel achtergrond informatie over het dagelijkse leven en religieuze taken van vrouwen in het Oude en Nieuwe Testament.

Lees meer

---

Agenda

21/01/2018 tot en met

28/01/2018 Week van Gebed

05/02/2018 Lezingen Openbaringen (Groningen)

17/04/2018 Bijbelstudiedag in Haren

 

---
---