Ter bemoediging:

'Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden'

(Johannes 15:13)

---

Vastentijd

Woensdag 14 februari begint de Vastentijd, ter voorbereiding op Pasen. Het is bij geval zo dat de start van de 40-dagentijd samenvalt met Valentijnsdag. Want vasten heeft alles te maken met een toewijding, een onderdeel in de onderlinge liefde tussen God en mensen.

 

Vasten is een periode van inkeer, van bezinning. Het bereid je in deze veertig dagen voor op de grootste daad van liefde: dat God mens werd en Zijn leven gaf voor de wereld.

lees meer

---

Vasten | WegWijs 1

Het vasten gaat samen met gebed en toewijding aan God. In de tijd van Jesaja is het vasten van Israël tot een gewoonte geworden. Het is op henzelf gericht en niet op God. Daarbij vergeten ze ook nog eens hun naaste. Vasten zonder te delen met je naaste is niet goed (Jes.58)

Abonneer je op WegWijs en ontvang WegWijs 1 én een gratis bijbelstudieboek naar keuze! Slechts € 17,50 per jaar.

Lees meer

---

Doe-kalender

Lees elke ochtend bij het ontbijt samen een kaartje met de opdracht en help zo nodig met het uitvoeren van de activiteit. Vraag elke dag bij het avondeten hoe het is gegaan met de opdracht. Zo beleef je samen een bijzondere tijd waarbij je toeleeft naar de Paasdag, om te vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood!

Meer informatie en bestellen

Bekijk ook het Paasdossier op Opkijken.nl - materiaal voor werk in de kerk.

---

40 dagen rooster Lucas/ NBG

Wie het leesrooster volgt, krijgt 40 dagen lang - behalve op zondag - een fragment uit Lucas per mail toegestuurd om te lezen of te luisteren. Wie kiest voor luisteren, krijgt het bijbelgedeelte en de bezinningsvraag als podcast (= digitale audio). Aanmelden

---

Agenda

30/03/2018 Paasconferentie

07/04/2018 Wie ben ik?

14/04/2018 CGK Vrouwendag

17/04/2018 Bijbelstudiedag in Haren

 

---
Hoe God naar je kijkt als je gezondigd hebt
---
---