Ter bemoediging:

'Jezus antwoordde: "Bruiloftsgasten kunnen toch niet treuren zolang de Bruidegom bij hen is? Maar er komt een dag dat de Bruidegom bij hen wordt weggehaald, dan zullen ze vasten."'

(Matteüs 9:15)

---

Vasten

De eerste woensdag van maart is de start van de vastenperiode. Veertig dagen lang wordt iets niet gedaan of gegeten. Van oudsher wordt vaak vlees achterwege gelaten, een luxe-product. Tegenwoordig wordt gevast door minder of geen alcohol te drinken, sociale media links te laten liggen, geen nieuwe kleren kopen, het zijn wat voorbeelden van hedendaags vasten. 

lees verder

---

Bijbelstudiedag

11 april, Noorderkerk Spakenburg

Het thema: 'Van Christus zijn in onze medische fix-it cultuur'

Sprekers: Ds. Jan van Houwelingen en internist Ad Dees. Het programma wordt afgewisseld met een ontspannend gedeelte. 

Meer informatie

---

40 dagen hier en nu

Verbindt jouw dagelijkse leven met Gods wereld. Aan de hand van zes thema’s sta je stil bij jouw geloof in het leven hier en nu. De serie biedt een afwisselende inhoud die kan bestaan uit een overdenking, een bijbeltekst, een verdiepingsvraag, een lied of een kort gebed. Ook krijg je regelmatig een praktische suggestie of een leuke uitdaging.

Meld je nu aan en ontvang vanaf woensdag 6 maart (eerste dag van de lijdenstijd) tot en met eerste paasdag elke dag een whatsapp of e-mail. Na 40 dagen stoppen de mails en appjes vanzelf. Lees je liever van papier? Dan kun je de teksten wekelijks downloaden als pdf.

Meld je aan

---

Met Johannes toeleven naar Pasen

Wie ben ik en hoe leef ik? Wat zegt Jezus over zichzelf en wat betekent dat voor mij? Wie in de Veertigdagentijd bij zulke vragen wil stilstaan, kan het leesplan van het Nederlands Bijbelgenoot­schap (NBG) volgen. Deelnemers lezen vanaf 6 maart het hele Johannes-evangelie op weg naar Pasen. Het leesplan komt digitaal beschikbaar via debijbel.nl, de app Mijn Bijbel en als boekje.

---

Oude Spreuken springlevend

Spreuken worden vaak gebruikt om de wijsheid die erin zit. Oké. Maar wat hebben wij er nu, vandaag aan? Heb je nog de tijd en zin om de Spreuken überhaupt te lezen, laat staan de wijsheid eruit te halen?

‘Charme is bedrieglijk en schoonheid vergaat, maar een vrouw met ontzag voor de Heer moet worden geprezen.’ 

Ga de uitdaging aan en lees Spreuken eens (steeds een paar tegelijk) en kijk in je hart, kun je nog wat van leren.

Lees meer in de Bijbelstudie webapp

---