Ter bemoediging:

"Heer, onze God, U leidt ons, U beschermt ons. U bent goed voor ons, U maakt ons sterk. U geeft ons geluk als wij leven zoals u dat wilt. "

(Psalmen 84:12)

---

Er zijn weer heel wat nieuwtjes voor elk wat wils voor het nieuwe seizoen.

---

Blog van Riet
Leefstijl.

Al die afgesloten winkelpanden, ze maken het er niet gezelliger op in de winkelstraten van Nederland. ik ben geen funshopper. Ik doe boodschappen met een lijstje en een vooropgesteld plan naar een bepaalde winkel te gaan. Toch rijd ik als het even kan via de winkelstraat naar mijn doel hoewel rechtstreeks achterom rustiger en vlotter gaat. Even kijken of er wat te beleven is. En dus zie ik dat er alweer een schoenenzaak, een boekhandel of een bloemenwikkel de deuren heeft moeten sluiten. Jammer.

Lees verder...

---

Hoe het ging in het noorden

Herdenking Vrijmaking 1944 in de Oosterkerk te Groningen

Datum: zaterdag 12 oktober 2019
Tijd: 14.30 tot 17.00 uur

Overkoepelend thema: Hoe werd Noord-Nederland bakermat van de Vrijmaking?
Met een drietal lezingen: door ds. Pieter Niemeijer, dr. Harm Veldman  en ds. P. Schelling.

---

Voor het nieuwe bijbelstudieseizoen
om met de hele gemeente te doen.

---

ZWOLLE – “Ik vind Bijbellezen moeilijk en snap er vaak niks van”, zegt Linda en ze schuift wat ongemakkelijk heen en weer. “Ook al is Jezus mij vriend, ik twijfel vaak.” Door haar licht verstandelijke beperking voelt zij zich anders en ze zegt: “Soms denk ik: mag ik er wel zijn?”

Opkijken.nl lanceert i.s.m. Kinderbijbels.nl vanaf woensdag 11 september een serie blogs over het bijbellezen met mensen met een beperking. De serie is bedoeld voor iedereen die samen met iemand met een beperking de bijbel leest. Diverse beperkingen komen aan bod: naast mensen met een verstandelijke beperking gaat het over mensen met een sociale, visuele en/of auditieve beperking. Anders bijbellezen dus, maar eigenlijk ook heel gewoon, want de bijbel is er voor iedereen!

Veel christenen met een beperking hebben het gevoel dat zij minder geliefd en gewild zijn door God. Juist daarom is het belangrijk om samen met hen de bijbel te lezen en te ontdekken wat Gods woorden van liefde zijn voor hen.

Wat kun je verwachten? Vanaf woensdag 11 september verschijnt er wekelijks een blog. In de blogs worden deskundigen aan het woord gelaten die uitleg, voorbeelden en handvatten geven op het gebied van bijbellezen met mensen met een verstandelijke of sociale beperking, blinden en slechtzienden of doven en slechthorenden. Ook krijg je bij ieder blog tips specifiek gericht op kinderen.

Wil je de serie volgen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Opkijken.nl (vink aan: mensen met een beperking). Je ontvangt dan iedere week een mail met het nieuwe blog in je mailbox.

P.S. Je kunt meedoen aan twee winacties, dus mis het niet!

---

 

OPEN | Ontdekkend Bijbellezen

Een verhalende introductie, achtergrondinformatie, multimediatips, een casus, studieopdracht, uitleg over begrippen, een gebedsmoment, praktische uitsmijter en bijbelleesrooster

Ontdek deze methode

---

 

Bijbelstudie / Webapp

Vanuit het blad Wegwijs zijn de bijbelstudies speciaal geschikt gemaakt voor gebruik op een smartphone of tablet. Deze bijbelstudies zijn aangevuld met voorbereidingsmateriaal voor de gespreksleider, multimediamateriaal en andere relevante informatie met betrekking tot het thema.

Kijk in de app

---

Een goed seizoen toegewenst