Ter bemoediging:

Gelukkig de mens die vreugde vindt in de wet van de Heer
en zich verdiept in zijn wet, dag en nacht. 
Psalm 1 

---

Blog van Riet

Noblesse Oblige

Heel Holland snakt, schreven we in juni. En, heeft het aan de verwachtingen voldaan?                         

Lees meer...

---

Bijbelstudie in corona-tijd: 

Hoe vul je het rooster in voor een zo onzeker seizoen als het komende 2020/2021? Vanwege risico, griep of corona grote invloed kan de gezamenlijke bijbelstudie behoorlijk onder druk komen staan.

De ene vereniging gaat verder met het rooster zoals dat er voor corona uitzag. De andere vereniging houdt het liever op elke keer een ander onderwerp. Een ander gaat digitaal. Wat je ook beslist, Steunpunt Bijbelstudie kan daarbij helpen.

Tip:

Begin het vergaderseizoen met het laatste nummer van WegWijs ( juli / augustus 2020 jaargang 74, nr.4):  Wolter Rose is de auteur van de bijbelstudies over de Psalmen voor dit nummer. Psalmen zijn signaalborden, loop er niet achteloos aan voorbij, ze zijn gericht op het dienen van God!

Probeer de bijbelstudieapp, heel geschikt  voor smartphone, p.c., laptop of tablet met handige extra’s, zodat iedereen mee kan doen.

Ontdek via de rubriek recensies uitgaven die geschikt zijn voor verdieping van tal van onderwerpen.

Kijk op de website www.steunpuntbijbelstudie.nl wat we te bieden hebben. 

---

Oproep:

Verenigingen die hun ideeën en  bevindingen willen delen worden uitgenodigd dit te melden
(
info@steunpuntbijbelstudie.nl ) zodat we er allemaal via de website onze winst mee kunnen doen.  

---

“God praat door de Kleine Profeten tegen jou” 

Ds. Reinier Kramer vraagt zich in een videogesprek af of die woorden na 2500 jaar nog steeds actueel zijn? Hij is in gesprek met de schrijver ds. Marius van Rijswijk van de nieuw uitgekomen gemeenteschets. Kijk hier naar de video.

Marius: ”Het is voor mij de afsluiting van een lange en mooie reis met deze profeten. Onderweg ben ik enorm verrast door hen. Want ze zijn ongelofelijk actueel en ze brengen mij dichter bij God”.

Dat is voor hem de belangrijkste reden om voor jong en oud deze kleine profeten dichterbij te brengen. Hij koppelt telkens een van de kleine profeten aan een nieuwtestamentisch gedeelte en weet daarmee de genoemde thema’s dichtbij in onze eigen tijd te plaatsen. Elk hoofdstuk heeft bespreekpunten voor jong en oud. 

---

 Er is weer een bijbelstudie klaar voor de app:

Filemon

-Intro: Hou van dieven!?                                           
-Bijbelteksten
-Jouw beurt
-Hoofd, hart en handen
-"Strikt persoonlijk"
-In Antwoord op uw schrijven
-Er is meer .....
-In de rechtszaal
-Multimedia

---

Wie wil en kan ons helpen? 

Steunpunt Bijbelstudie /LPB-media is dringend op zoek naar een website-redacteur Wie kan ons helpen of kent iemand die dat zou willen en kunnen?


Eerst informatie-inwinnen?  www.info@steunpuntbijbelstudie.nl

---

Niets kan ons scheiden…?! 

Lege kerken, lege concertzalen, geen evenementen of bijeenkomsten… Corona heeft de wereld op z’n kop gezet en het leidt tot veel vragen, ook vragen in gebed aan God. We geloven dat wie schuilt bij Hem nooit alleen zal zijn, ook niet in alle pijn, moeite en verdriet. Niets kan deze band van Liefde verbreken (Romeinen 8:33-39). Ook onze onderlinge band als broers en zussen in het geloof blijft altijd bestaan. LPB media hoopt daarin bij te dragen door programma’s aan te bieden die deze band van Liefde versterkt. Een boodschap van Zijn Koninkrijk dat komt! Kijkt u maar eens op www.beleefmee.nl waarop lezingen, meditaties, concerten en andere mooie uitzendingen te vinden zijn, waar al veel mensen van genieten die sowieso al niet de deur uit kunnen vanwege ouderdom of ziekte.

Hebt u hulp nodig? Dan verwijzen wij u graag naar de website: www.nietalleen.nl

Wilt u meer informatie over het coronavirus? Ga dan naar: het corona dossier van het diaconaal steunpunt: diaconaalsteunpunt.nl-corona dossier.

Richting de start van het nieuwe kerkelijk jaar vragen kerken zich af of er nog nieuwe maatregelen zijn rondom corona en kerk-zijn. Hieronder volgt de belangrijkste maatregel van dit moment:

Geen kerkelijke kring en groepen thuis: Nieuw is de regel om met maximaal zes gasten in een huiskamer of tuin bijeen te komen (uitgezonderd kinderen t/m 12 jaar). Mensen die niet bij één huishouden horen, moeten altijd 1,5 meter afstand houden. Daarom is het advies om als kring of kleine groep niet thuis of in de tuin samen te komen, maar om uit te wijken naar het kerkgebouw of een horeca gelegenheid, waar de maatregelen gehandhaafd kunnen worden.

---