Ter bemoediging:

Wat eertijds werd voorzegd, is nu vervuld en ik kondig jullie nieuwe dingen aan, nog voor ze ontkiemen zal ik ze openbaren.     Jesaja 42:9

---

Blog van Riet

Heilig wantrouwen

Autoriteit of niet, zullen ze gedacht hebben, eerst nagaan of de dingen waar zijn                    

Lees meer...

---

Bijbelstudie in corona-tijd: (vervolg) 

Hoe doen jullie het: bijbelstudie in coronatijd? Zijn jullie al begonnen en hoe richten jullie het in? Of gaat het dit jaar niet gebeuren.

Een reactie: Wij schrijven een verslag van de bespreking voor degenen die niet aanwezig kunnen/willen zijn. Zo kunnen ze toch volop meeleven. En het wordt op prijs gesteld.

---

Oproep:

Verenigingen die hun ideeën en  bevindingen willen delen worden uitgenodigd dit te melden ( info@steunpuntbijbelstudie.nl ) zodat we er allemaal via de website onze winst mee kunnen doen. 

---

De nieuwe WegWijs is klaar:  nr. 5 - 2020

Rouw en rouwverwerking

De Bijbel kan wat openheid over verlies en rouw betreft een bron van inspiratie en herkenning zijn. Sommige mensen voelen zich bij verlies gedragen door God, anderen in de steek gelaten.

Een teer onderwerp waarvan het goed is er met elkaar over te spreken.- Probeer de bijbelstudieapp, heel geschikt  voor smartphone, p.c., laptop of tablet met handige extra’s, zodat iedereen mee kan doen.

- Ontdek via de rubriek recensies de uitgaven die geschikt zijn voor verdieping van tal van onderwerpen.

Kijk op de website www.steunpuntbijbelstudie.nl wat we te bieden hebben.

---

Micha Zondag 18 oktober 2020 zet moderne slavernij centraal met thema ‘Delen in vrijheid’

 

Micha Nederland nodigt kerken en christenen uit om op zondag 18 oktober stil te staan bij moderne slavernij en uitbuiting. Algemeen coördinator Annemarthe Westerbeek: ‘Dat slavernij verkeerd is, daarover zijn we het hopelijk allemaal eens, maar helaas vertaalt zich dat nog veel te weinig in onze dagelijkse keuzes

Lees verder: www.michanederland.nl .

---

Bijbelzondag 2020: geef de Bijbel door 

Dit jaar valt Bijbelzondag op 25 oktober. In elke kerk staat elke zondag de Bijbel centraal, maar op Bijbelzondag vieren we dat we de Bijbel in onze eigen taal hebben en er in alle vrijheid uit kunnen lezen. En we staan stil bij mensen voor wie dat niet vanzelf spreekt.  

Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt de Bijbel dichtbij – op allerlei manieren. In binnen- en buitenland, via allerlei wegen en projecten, voor alle leeftijden.

Lees meer: www.bijbelgenootschap.nl

---