Ter bemoediging:

De hoogmoed van een mens brengt hem ten val, eer is weggelegd voor wie bescheiden is.

  Spreuken 29:23

---

Blog van Riet

Toffe peer

‘een peer krijgt door zijn vorm een menselijke gestalte’                  

Lees meer...

---

Bijbelstudie in corona-tijd: (vervolg) 

Hoe doen jullie het met de bijbelstudie in coronatijd? Hoe richt je het in? Of gaat het dit jaar helemaal niet meer gebeuren?

Een reactie. Met z’n tweeën doen we het zo: we lezen elke week allebei dezelfde korte schets met vragen (3 á 4 pagina’s). Om beurten beantwoorden we per e-mail de vragen of geven we commentaar op het onderwerp, de ander vult het aan of brengt iets nieuws in.

Oproep:

Verenigingen die hun ideeën en bevindingen (zoals bovenstaande reactie) willen delen worden uitgenodigd dit te melden (info@steunpuntbijbelstudie.nl) zodat we er allemaal via de website onze winst mee kunnen doen. 

---

Enquêteformulier Bijbelstudie-uitgaven

Aan iedereen die gebruik maakt van de bijbelstudie-uitgave(n) van het Steunpunt Bijbelstudie vragen wij mee te doen aan onze enquête . Wij willen graag weten wat u van de uitgaven vindt. Bent u tevreden over de onderwerpen die behandeld worden, mist u wat,  wat vindt u van de opbouw, de werkwijze, de lay-out. Al dergelijke zaken zijn voor ons van belang om het bijbelstudiewerk actueel en passend te houden. De enquête staat online, rechtstreeks te benaderen via www.steunpuntbijbelstudie.nl/enquete of via de pagina van de CBU uitgaven 

Doet u mee?

---

Nieuw: portal voor ouderenwerk op Opkijken.nl 

ZWOLLE – Ouder worden of oud zijn is vandaag een actueel thema. Opkijken.nl, onderdeel van LPB media, heeft verschillende thema’s in een nieuw portal opgenomen die helpen om het gesprek aan te gaan met of over ouderen en de onderwerpen die hen bezighouden.

Neem een kijkje in het portal ouderenwerk www.opkijken.nl/ouderen. Voor iedereen toegankelijk en de materialen zijn gratis te gebruiken.

---

Dankdag voor gewas en arbeid 4 november  

Op deze dag is er een speciale DANKDAG uitzending van Beleefmee. In deze uitzending kunt u luisteren en kijken naar een opname uit 2012 vanuit de Broederkerk in Kampen.

Een goede gewoonte: Bidden, lezen en danken aan tafel. Maar ongetwijfeld wordt er ook wel eens gezegd: “Lees maar een kort stukje, een Psalm of zo”. Kinderen weten vaak al wel de kortste Psalm te noemen: Psalm 117. Niet de langste… die is ‘saai’. Psalm 119 lijkt een gebed zonder einde, steeds weer hetzelfde. Maar het is dan ook een lied dat vol is van de liefde voor Gods Woord. Want met dat Woord, Zijn regels en beloften, is het leven pas waardevol! Hij wijst ons door dat Woord de weg naar het goede leven en dankbaar zingen we mee: ‘Het mooiste wat ik ken, mijn God: ik houd mij aan uw Woord. Ik bid. Ik wacht uw glimlach af. Want uw belofte staat.’ Psalmen voor Nu - Psalm 119: Geen woord te veel . Te zien op www.beleefmee.nl vanaf 19.00 uur.

---