Ter bemoediging:

Toen beleed ik u mijn zonde,
ik dekte mijn schuld niet toe,
ik zei: ‘Ik beken de HEER mijn ontrouw’
en u vergaf mij mijn zonde, mijn schuld.

                                                      Psalm 32 vers 5

---

Blog van Riet
Herkenning

Terwijl ik dit blog schrijf zitten we midden in de avondklokrellentijd   ……

Lees meer...

---

Bijbelstudie in corona-tijd: (vervolg) 

Hoe doen jullie het met de bijbelstudie in coronatijd? Hoe richt je het in? Of gaat het dit jaar helemaal niet meer gebeuren?

Wij gaan gewoon door met onze 14-daagse bijeenkomsten……….. Behalve dat het goed is om weer samen Bijbelstudie te doen is het ook goed om elkaar regelmatig te zien want op zondag is dat ook al nauwelijks het geval.

Toch is deze vereniging nu ook gestopt. Jammer.

Oproep:

Verenigingen die hun ideeën en bevindingen (zoals bovenstaande reactie) willen delen worden uitgenodigd dit te melden (info@steunpuntbijbelstudie.nl) zodat we er allemaal via de website onze winst mee kunnen doen. 

---

WegWijs Jaargang 75, nr.1
Bevrijding

Het thema van deze maand is: Bevrijding. Steunpunt Bijbelstudie en LPB media stemmen samen op dit onderwerp af door u materiaal aan te bieden bij het bestuderen van de Bijbel. Steunpunt Bijbelstudie doet dit al 75 jaar door het uitgeven van artikelen in Wegwijs, schetsen en boekjes. En LPB media brengt ruim 60 jaar door eigentijdse media het geloof en kerk dichtbij mensen.

Door deze samenwerking hopen we jong en oud dichter bij God te brengen!

---

DENK EENS MEE …. 
met Riet en Koen over vrijheid

Bij het oorlogsmonument tussen Doldersum en Wateren praten Riet en Koen over vrijheid. Elk jaar worden daar op 4 mei de jongens herdacht die omgebracht zijn door de bezetter. “Als deze jongens nog eens even ‘om het hoekje’ konden kijken, zouden ze dan denken: de vrijheid van de 21ste eeuw… die hadden wij voor ogen?” De vrijheidsbeperking door corona, vrijheid van meningsuiting en allerlei onderwerpen komen voorbij in dit gesprek tussen verschillende generaties. “Gelukkig hebben wij als christenen altijd nog een stip op de horizon: de terugkomst van de Heer!”     

Bekijk hier het gesprek

---

Vrijheid van meningsuiting 

Vrijheid van meningsuiting – hoe vrij ben je om er een andere mening op na te houden? Koen (18, student) schrijft een column: Durft u/jij altijd je mening te geven?

Klik hier voor de column               

 

---

Wat is vrijheid? 

Dan is er op Beleef mee ook nog de lezing van Wieger Sikkema over Wat is vrijheid?

“Vrijheid is belangrijk. We zouden in mei 2020 de vrijheid hebben gevierd als corona geen roet in het eten had gegooid. "We willen ook allemaal graag vrij zijn. En ik geloof dat een christen ten diepste geroepen is om de meest vrije mens op aarde te zijn"                                                                                 
Bekijk de lezing hier

---

Weet u nog, de vorige WegWijs van december 2020 ging over Engelen.

Rob van Houwelingen heeft een boek geschreven met de titel Hemelse reisbegeleiding,  Sporen van engelen in het Nieuwe Testament.

Binnenkort is dit verkrijgbaar bij de boekhandel. Een aanrader als je dieper wil ingaan op het onderwerp.

---

Digitale Bijbelstudiedag  – 20 april 2021 

Dit jaar zal de bijbelstudiedag worden gehouden op 20 april. Omdat we verwachten dat we dan nog steeds niet (volledig) van de coronaperikelen af zijn, willen we de dag digitaal houden. 

Het is een bijzonder jaar: de Bijbelstudiebond bestaat 75 jaar. Dat willen we ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Naast de referaten van de sprekers zal er aandacht gegeven worden aan dit jubileum.

Het thema is De kerk als contrastgemeenschap in de samenleving.

Prof. Ad de Bruijne en ds. Marinus de Jong gaan ons meer vertellen over dit onderwerp.

Houdt WegWijs in de gaten; in het volgende nummer zullen we meer vertellen en ook hoe u ons kunt volgen. Help elkaar om het voor iedereen mogelijk te maken deze dag bij te wonen.

 

---