Ter bemoediging:

Wees waakzaam, volhard in het geloof, wees moedig en sterk.

                                                                                        1 Kor. 15:13

---

Blog van Riet

Leeftijd is, modern gezegd, wel een dingetje om bij stil te staan.

Lees meer...

---

 

Welkom allemaal op deze online Bijbelstudiedag vanuit de Ichtuskerk in Zwolle. Aanvang 10:00 uur 

Thema van de dag:

De kerk als contrastgemeenschap in de samenleving
(sprekers: Prof. Ad de Bruijne en dr. Marinus de Jong)

En bovendien, na de pauze, om half twaalf een impressie van 75 jaar bijbelstudiebond met interviews onder leiding van Gré Buitendijk en beeldmateriaal van LPB-media. Muzikale begeleiding: Marien Albracht (zang en piano) en Wouter Raidt (gitaar) Klik hier voor meer informatie over deze online Bijbelstudiedag

LPB media verzorgt de live-uitzending van deze dag via www.beleefmee.nl

---

Het bijbelstudieseizoen is bijna afgelopen. We hebben geïnventariseerd hoe in  in corona-tijd het bijbelstudiewerk toch kon doorgaan. Dank voor uw bijdragen. We hopen dat er in het nieuwe seizoen geen belemmeringen meer zijn zodat we weer fysiek kunnen samenkomen om samen Gods Woord te lezen en te bestuderen. We weten het nu wat het is om niet te kunnen vergaderen. Of heeft u het net zo gemist als de vrijdagmiddagborrel?

---

De nieuwe WegWijs is uit: Job 

maart / april 2021
jaargang 75, nr. 2

Bijbelstudie en uitwerking door Egbert Brink:

• Wie neemt het op voor mevrouw Job?!

• Troosten als levenskunst   

en nog veel meer interessante artikelen.

---

NU TE ZIEN OP BELEEFMEE.NL 

DENK EENS MEE... over JOB met Riet Steenbergen

“Ik heb wel wat met Job, maar dat is niet altijd zo geweest”, zegt Riet Steenbergen. “Vroeger vond ik Job oneerbiedig gezegd nogal een irritant mannetje: supervroom, alsof de zonde geen vat op hem heeft, doordrammer, altijd gelijk willen hebben en ongelooflijk breedsprakig. En ook wel een beetje wereldvreemd.  Maar dat heb ik terug moeten nemen…”

Denk eens mee… met Riet over Job en leer hem kennen. Bekijk hier het programma. 

Als mensen op deze aarde krijgen we te maken met lijden dat er is in vele facetten. Ook de Bijbel is er vol van: mensen die worstelen met de moeiten van het leven, die vragen hebben over de weg die God met hen gaat. Waar is God in dit lijden? Waarom laat Hij dit toe?

Beleefmee.nl en Opkijken.nl geven i.s.m. Steunpunt Bijbelstudie de ruimte aan deze vragen door allerlei materialen die over lijden gaan. Op Beleefmee.nl is videomateriaal te bekijken zoals de thema-programma's van deze maand, op opkijken.nl is een mini-dossier te vinden en in het bijbelstudiemagazine WegWijs staan een aantal artikelen over Job. Dit magazine is gratis aan te vragen! 

Door ruimte te geven aan deze vragen hopen wij u te bemoedigen. Maar alleen God weet hoe moeilijk het kan zijn en wat u nodig hebt in uw specifieke situatie. Zoek Zijn aanwezigheid! 

---

Landelijke kerkdiensten 

Agenda April

11 april - ds. Gertjan Klapwijk
18 april - ds. Gertjan Klapwijk
25 april - ds. Dolf te Velde

Iedere zondag v.a. 10.30 uur via via Beleefmee.nl, de Facebookpagina van Beleefmee.nl en het YouTubekanaal LPB media.

---

NIEUWS NBV21 vanaf vandaag te bestellen 

Bijbellezers in Nederland en België kunnen vanaf vandaag intekenen op de NBV21, de nieuwe, verbeterde editie van de Nieuwe Bijbelvertaling. ‘Wie nu een exemplaar reserveert, krijgt dat geleverd zodra de NBV21 in oktober verschijnt’, aldus Stefan van Dijk, manager Ontwikkeling en Uitgeven van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG).

Intekenen kan via de boekhandel en het NBG.

---