Ter bemoediging:

Want nu de Heer is opgestaan,
nu vangt het nieuwe leven aan!
Een leven door Zijn dood bereid,
een leven in Zijn heerlijkheid.

---

Blog van Riet

Ik ben bang dat ik al weer aan Pasen toe ben………

Lees meer...

---

 

Heeft u de bijbelstudiedag gemist op 20 april of wilt u het nog eens beleven?

Ga naar: www.steunpuntbijbelstudie.nl

---

WegWijs Profetie  

Het is de bedoeling dat nog voor Pinksteren de nieuwe WegWijs(jaargang 75 nr.3) uitkomt. Het thema is Profetie.

 

---

Speciaal aandacht voor de
Huisgemaakte producten

Behalve de fraaie titels die u op deze pagina’s aantreft rond het thema Profetie, heeft onze

eigen organisatie inmiddels ook heel wat studiemateriaal in huis. We zetten voor het

gemak enkele titels op een rij. Wilt u meer informatie over de korte inhoud en de schrijver van onderstaande titels, ga dan naar onze website: www.steunpuntbijbelstudie.nl  Klik in de gele balk op: wat bieden wij/bijbelstudie-uitgaven. De meeste boekjes zijn te bestellen bij de

Vuurbaak en de prijs ligt gemiddeld rond de 10 euro. Ook zijn deze uitgaven dikwijls te vinden in de christelijke boekhandels. Geschikt voor zelfstudie maar zeker voor in een groep omdat er altijd gespreksonderwerpen en vragen in te vinden zijn.

---

Landelijke kerkdiensten 
via beleefmee.nl


Landelijke 3gk-kerkdienst – Hemelvaartsdag
13 mei 2021 10:00 - 11:00 @ Roden -- Kerkgebouw 'De Open Hof' met ds. Roelof Telgenhof

Landelijke 3gk-kerkdienst -- mission
16 mei 2021 10:30 - 11:30 @ Missie-project 'HECHT' met voorganger Arnout Francke

Landelijke 3gk-kerkdienst -- Pinksteren
23 mei 2021 10:00 - 11:00 @ Groningen -- Refajahkerk met voorgangster Anne-Maaike Pathuis

---

Op 28 en 29 mei is GroenGelovig er weer, het grootste christelijke evenement rondom duurzaamheid in Nederland. In een interactieve online bijeenkomst denken we aan de hand van het thema Aarden na over hoe je herstel en recht brengt aan Gods schepping.

Kom in beweging voor Gods schepping.

Het programma start op vrijdag 28 mei met twee talks van Ruth Valerio en Govert Buijs. Op zaterdag 29 mei worden er vervolgens diverse proeverijen aangeboden met verschillende thema's zoals 'Aarden in geloof', 'Geaard (geworteld) leven' en 'De toekomst van de aarde'.

In de week van 31 mei – 3 juni bieden alle initiatiefnemers van GroenGelovig ook webinars aan rondom het thema Aarden. Houd de website www.groengelovig.nl  in de gaten voor meer informatie.

GroenGelovig is een initiatief van Micha Nederland, EO, Tearfund, Kerk in Actie, GroeneKerken, ChristenUnie, CGMV, Christen Contact Agrarisch (CCA), A Rocha en Laudato Sí-werkgroep Nederland

---

NPV-lezing

Respect voor het menselijk leven in de oudheid en in het vroege christendom. Aanmoedigende lessen voor de christenen van vandaag 

D.V. donderdagavond 20 mei 2021 vindt de jaarlijkse NPV-lezing plaats. Hierbij nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze lezing. Het is een online bijeenkomst die u via livestream kunt meemaken. De lezing begint om 20.30 uur en duurt tot 21.30.

Voor deze avond is uitgenodigd prof. dr. M.A. van Willigen, bijzonder hoogleraar Bijbeluitleg Vroege Kerk aan de Theologische Universiteit Apeldoorn.

De NPV-lezing is bedoeld voor NPV-leden en overige belangstellenden, zie www.npvzorg.nl/agenda .  Om de livestream te kunnen volgen kunt u zich aanmelden voor 14 mei a.s.

---