OPEN | Ontdekkend Bijbellezen

Like de facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Homepage van OPEN

 


De bijbel wordt vaak ervaren als een moeilijk boek, waar je niet zomaar zelf iets mee kunt. Wij hebben daarom de uitdaging opgepakt om teksten en personen tot leven te brengen om zo jongeren te inspireren de diepte in te gaan. Open helpt om zelf de Bijbel te leren begrijpen.

Veel jongeren vallen na de catecheseperiode tussen wal en schip. Of ze nu wel of geen belijdenis hebben gedaan. De catechisaties zijn ze ontgroeid en voor de volwassenkringen voelen ze zich te jong. Maar juist op deze leeftijd staan ze voor belangrijke keuzes en ontwikkelt hun identiteit zich. Ze hebben in de kerk een plek nodig waar ze met hun vragen terecht kunnen en waar ze aangemoedigd worden om hun weg met God te gaan. Een jongerenkring is daar geschikt voor. Maar er is nauwelijks materiaal te vinden speciaal voor kringen van 18+ers. En de Bijbel wordt door hen vaak ervaren als een moeilijk boek, waar je niet zomaar zelf iets mee kunt.

Open helpt om zelf de Bijbel te leren begrijpen. Aan de hand van verschillende bijbelse personen en bijbelboeken worden interessante weetjes aangeboden. Die extra informatie en uitleg over de grote lijnen in de Bijbel stimuleren om zelf de tekst te interpreteren en op je eigen leven toe te passen.

Er zijn twee boeken uitgegeven en er is een website ontwikkeld waarop van ieder hoofdstuk filmpjes worden geplaatst. Je kiest zelf wat je wilt bespreken, welke ingang je kiest, welke onderdelen je boeiend vindt. Een bijbelse persoon en een geloofsthema worden vanuit allerlei facetten belicht: een verhalende introductie, achtergrondinformatie, multimediatips, een casus, studieopdracht, uitleg over begrippen, een gebedsmoment, praktische uitsmijter en bijbelleesrooster.

Voor meer informatie en het bestellen van materiaal, klik hier

Flyer